Träningsresa

För flera år sedan så var jag väldigt missnöjd med min kropp. Jag vägde alldeles för mycket, hade ingen ork och konstant huvudvärk. Det var ofta jag stoppade i mig en ipren. Jag kan inte säga att jag var jätte stor utan bara så pass att jag inte mådde bra helt enkelt. Så en dag var jag in på Fitness Magazine som det hette på den tiden. Och såg då en blogg som tillhörde Jarkko Kortelainen. Han hade en utmaning och man fick maila honom om man ville vara med. Tror inte han hade räknat med så många, men tror vi blev en hel del. Utmaningen var att äta helt rent, alltså inget socker och ingen alkohol på 30 dagar. Äta var tredje timme och träna en timme om dagen efter hans program.

Första två veckorna var ganska tuffa. För det första att tänka på att äta och hur mycket. För det handlade om att få i sig rätt mängd kalorier. Jag hade huvudvärk och var väldigt trött på något vis. Det är ju inte så att jag aldrig tränat så för mig var det en känsla jag inte riktigt kunde förstå. Han peppade via sin blogg och skrev varje dag. En del av övningarna var ju bara helt enkelt konstiga tyckte jag då. Men det smarta i det hela som jag förstod sen var att många av övningarna var anpassade till oss som sitter på kontor hela dagarna. Och en del övningar undrade man om man ens skulle märka av. Och tro mig du MÄRKTE AV dem! Efter kanske tre veckor så insåg jag att det gått flera dagar sedan jag tagit Ipren. Bara det var ju en vinnande känsla. Sen märkte jag att jag blev piggare och efter tiden har gått så märkte folk att OJ Jill har gått ner i vikt. Det var kul, för jag har aldrig varit tjejen som varit i form. Det var en tränings resa som betydde väldigt mycket för mig och Jarkko kommer alltid vara min superhjälte utan att veta om det. För utan den dagen och bloggen så hade jag nog aldrig kommit dit jag är idag. Och lärt känna min kropp som jag känner den idag, och förstått vad det vi stoppar i oss påverkar oss.

Sen några år senare så anordnade World of Shape en utbildning. Där var Jarkko involverad och då jag visste hur mycket hans träningsform hade hjälpt mig så tänkte jag självklart att det där är en utbildning för mig. Att bli hälsocoach. Av flera anledningar har jag inte jobbat med det sen jag gick utbildningen men har alltid haft den med mig och hållit mig uppdaterad. Något jag är glad för idag. Nu finns det massor av träningsprogram att välja på plus matschema som är gjord med frukost, mellanmål och kvällsmat. Du behöver alltså bara göra som jag gjorde och följa det. Okej, jag hade inget färdigt matschema så där är det lite bättre idag för dem som har lika dålig fantasi som mig emellanåt.

Om du känner att det här är något du vill veta mer om, säg till. Det handlar om att ändra sitt liv på 30 dagar och jag finns där på din träningsresa.

Gå in på  WorldofShape och läs mer. Och bilden du ser är en tjej som faktiskt tog det steget och ni ser ju resultatet. Helt fantastiskt.

0bf7d9c0

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s