Vänner eller energitjuvar?

Har du någonsin känt att när du behöver prata med någon så finns det ingen som lyssnar? Det är en ganska jobbig känsla. Du kanske har suttit där och lyssnat och lyssnat och funnits där för dem. Hjälpt dem på det vis du kan men ändå vill de inte ta sig tid att lyssna på dig. Istället blir det att handla om dem och du sitter där igen i timmar och lyssnar på deras problem. Jag kan känna att visst man kanske inte kan sitta och lyssna av någon anledning. Men det är den där känslan när man märker att personen bara vill ha din hjälp. För när något händer i ditt liv positivt eller negativt så får du aldrig frågan hur det känns? Eller hur gick det? Utan du möts av ett okej, jaha.. ja va trevligt du sprang milen.. jaha okej så du vann en miljon så kul för dig. Du kanske förstår vad jag menar. Frågan är ju om det verkligen är vänskap eller är dem rent av energitjuvar? Du ska finnas där när de känner sig ensam. Men vem är där när du känner dig ensam? Jag har till och med fått höra efter timmars samtal att de inte har någon som lyssnar.

Så betyder det att jag är en bra lyssnare? Jag gör mitt bästa, när jag känner att oj nu har jag pratat på om mitt så stannar jag upp och frågar om den andra. Jag är absolut inte perfekt som lyssnare, jag kan ha svårt att inte säga vad jag tycker. Vilket uppskattas av vissa och ogillas av andra. Men jag lyssnar, det är ju det som är det viktiga. Det var en tid då jag fick ta emot allas problem. Fick lyssna på allas bekymmer och de ville ha råd eller de var utsatta för något. Jag tog flera saker ganska personligt och ville ju så gärna hjälpa dem. Ville ju så gärna finnas där. Men till vilken kostnad? Idag lyssnar jag, ger råd (då jag har svårt att låta bli). Men ger bara råd där jag vet att det kan hjälpa. Jag försöker inte mig på något jag inte har någon aning om. Idag kan jag säga att jag lyssnar, men tar det inte till mig. Men ofta ser jag till att fråga nästa gång om hur det gick. Eller skickar ett meddelande och frågar hur det är bara för att visa att jag bryr mig. Men jag kan sen släppa det.

Så med det sagt vill jag säga, att tänk på hur du är mot den som lyssnar. Är du en kompis eller en energitjuv? Pratar du med den här personen för din bästis är bortrest? Eller för att han/hon ger så bra råd men du struntar i dem sen? Eller pratar du med personen för ni har något att ge till varandra. Och ger du något tillbaka? Så lyssna på varandra, man kan få höra så mycket som kan lära en massor.

energi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s