Framgångsrik eller lycklig?

Tänker du att framgång är lika med lycka? Hur mäter du lycka? Och hur mäter du din framgång? Vet du när du har nått framgång? Många tror att framgång är detsamma som lycka. Att man blir lyckligare om man har mycket pengar. Men har du sett alla kändisar som har massor av fans och massor av pengar men är olyckliga? De är deprimerade och börjar med droger eller för mycket alkohol. Om du tänker på det tycker du ändå att lycka är framgång?

Lycka är något som kommer inifrån. Det är ditt tänk, hur ser du på saker. Ingen vill vara lycklig för jämnan för hur skulle du då kunna känna igen alla känslor. Man kan inte gå runt och vara lycklig hela tiden. Det är bra att känna annat också. Men om vi pratar om lycka så är det något du själv kan bestämma. För hur du mår beror helt och hållet på dig. Ingen annan kan göra dig lycklig om du inte själv vill det.

Framgång är något man måste jobba på. Men hur du ser på framgång och vad som är framgång för dig är bara något du själv kan svara på. Är det mycket pengar så måste du hitta ett sätt att tjäna mycket pengar. Är det jobb så måste du hitta ett sätt att få det jobbet. Men om du vill ha framgång måste du vara på det klara med vad som är framgång och fira det när du nått dit. Som med lycka se inte ner på dig själv för att du kanske inte nått ända fram, ge dig själv beröm för hur långt du har nått. Ibland har vi en tendens till att vara för tuffa mot oss själva.

Så fundera på vad det är du vill. Hur ser du på framgång? Och hur ser du på lycka? När vet du att du har nått dit?

ladda-ned-1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s